Kamu denetçiliği kurumu 15 Bin ve 22 bin TL maaş ile personel alımı yapacak!

Eylül ayının ilk ilanlardan bir tanesi geldi. Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu sözleşmeli Bilişim personel alımı sınavı açıkladı. Adayların kamu denetçiliği Kurumu'nda personel alımına başvuru yapabilmeleri için gerekli olan bazı başvuru şartlarını ve detaylarını aktarmak istiyoruz.

Bu kapsamda adayların 2018 KPSS sınavına belgesi dikkate alınacak. KPSS belgesi ibraz etmeyenleri de başvuruları kabul edilecek. P3 puan türünden yüzde 70'i hesaplanacak. Yükseköğretim kurulunca kabul edilen yabancı dil sınavlarından ya da YDS sınavından yüzde 30'u KPSS sınavının yüzde 70'i baz alınacak ve sözleşme Bilişim personelinin 10 katı kadar aday arasında girenler sözlü sınavına alacaklar. Toplamda 3 Bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek yazılım uzmanı kadrosunda 2 kişi, sistem uzmanlığı kadrosunda 1 kişi alınacak. Başvurular 1 Eylül 2020 ile 15 Eylül 2020 tarihi arasında elektronik ortamda alınacak. Diğer başvuru yöntemleri kabul edilmeyecek alacak.

15 VE 22 BİN TL MAAŞ İLE MEMUR ALIMI;

Adaylar iki kadrodan sadece bir tanesine başvuruya yapabilecekler. Başvuru yapanlardan sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar için söz sınav tarihleri yeri Ombudsman resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Sözlü sınavdan 100 üzerinden en az 70 puan üzeri adaylar başarılı olacaklar. Maaş haklarında ise 657 sayılı devlet memurlarının 4. maddesinin B bendinde açıklanan ücret tavanının olan 7536,85 TL'nin ağ ve sistem uzmanlığı kadrosundaki 2 katı maaş hakları bulunacak. Yazılım uzmanı kadrosunda 3 katı kadar maaş hakları olacak.

Başvuru adresi; https://sinav.ombudsman.gov.tr

Başvuru tarihleri; 1 Eylül 2020 - 15 Eylül 2020

İLAN KILAVUZU

İŞİN OLSA