Türkiye İş Kurumu aracılığı ile personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Hafta sonu itibari ile gelmiş olan ilanlara göre kamuya işçi statüsüne KPSS Şartı olmaksızın 645 İşçi Alımı ve Personel Alımı yapılacak. Kurum Dışı ilanları ile Belediyeler, Bakanlıklar, Belediye şirketleri, Kuruluşlar ve ağırlıklı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları alım yapacak. Peki hangi kadrolarda personel işçi alımı yapılacak? Alım yapılacak şehirler hangileridir.

645 İşçi Personel Alımı İçin Başvurular 12 Şubat 2022 Başladı!

İŞKUR ile gelmiş olan Kurum Kurum Dışı ilanları ile 645 Personel alımı yapılacağı açıklandı. İlanlar için başvurular yayım tarihi ile başladı. Hafta sonu yayımlanan ilanlar ile KPSS Siz Personel Alımı yapılacak. İŞKUR toplamda 38 farklı kadroda ve 46 Şehirde personel alımı yapılacağını duyurdu.

Alım Yapılacak Kadrolar Belli Oldu!

İŞKUR ile yayımlanmış olan işçi, personel ve memur alımı ilanlarına göre alımlar, Büro personeli, Farklı Alanlarda Tekniker, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Vasıfsız İşçi, Çöp Personeli, Temizlik Personeli, Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi, Yaşlı Bakım Personeli, İlaçlama Personeli, Şoför, Operatör, Boyacı, Farklı alanlarda Mühendis, Uzman, Park ve Bahçe Bakım Elamanı, Muhasebeci, Avukat, Tersane personeli, Araştırmacı, İtfaiyeci, Dil ve Konuşma Terapisti, Otopark Görevlisi, Sınıf Annesi, İdari İşler Personeli, Destek Personeli, Veteriner, Köpek Eğitmeni, Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Kasiyer, Cankurtaran, Garson, Fast Food Hazırlayıcısı, Ocakçı, Şehir Plancısı, Depo Personeli, Fırın Üretim İşçisi olmak üzere 38 farklı kadro ile 645 personel alımı yapılacak.

Alım Yapılacak 46 Şehir Hangileridir:

Alımlar 46 farklı şehirde olmak üzere 38 kadroda 645 personel olmak üzere, İstanbul, Erzurum, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Giresun, Bingöl, Muğla, Denizli, İzmir, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Çankırı, Samsun, Kütahya, Sivas, Balıkesir, Düzce, Burdur, Hatay, Çanakkale, Gaziantep, Iğdır, Bartın, Edirne, Tunceli, Artvin, Kırıkkale, Yalova, Aydın, Kars, Tokat, Manisa, Şanlıurfa, Karabük, Adana, Zonguldak, Konya, Bursa, Antalya, Sakarya, Nevşehir, Karaman, Kocaeli, Karaman, Bursa şehirlerinde gerçekleştirilecektir.

İŞKUR'da Hafta Sonu Yayımlanan İlanlar:

18 Yaşını Doldurmuş Herkes Başvuru Yapabilecek!

İlgili İŞKUR ilanlarına başvuru için adaylar öncelikle 18 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir. Sonrasında ise adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Alım yapılacak meslekle ilgili eğitimin tamamlamış olmak, Mesleğinde bilgi sahibi olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca bir çok ilanda İkamet şartı aranmaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvurular Şahsen veya Elektronik ortamda kabul edileceği açıklandı. Bu yönde her kurumun başvuru yöntemi farklılık göstermekte olup başvurular tamamen kurumun belirttiği şekilde yapılacak. Başcuru için adaylara kısa süreler verilmekte olup başvuru yapacaklar bir an önce başvurularını gerçekleştirmek zorundadırlar.

İLANLARIN DETAYLARI: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/