İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyelerine KPSS şartsız ve KPSS puanlarıyla en az ilkokul mezunu personel alımları gerçekleştirilmektedir. Yürütülen personel alımlarına başvurmak isteyecek adaylar için tüm bilgilendirmeler sitemiz isinolsa.com üzerinden sizlere ulaştırılacaktır. Aşağıdan gerekli detaylara ulaşabilirsiniz.

MSB VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Askeri personel alımlarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere sözleşmeli er statüsünde 13 bin personel alımı yapılacağı aktarılmıştır. Yayımlanan bu ilanda farklı branşlarda alımlar söz konusudur.İçişleri Bakanlığınca yayımlanan ilanlarda ise Sahil Güvenlik Komutanlığı' na 445 sözleşmeli subay alımı yapılacağı duyurulmuştur.  Yapılan duyuruya göz atıldığında Jandarma' ya 248 erkek, 26 kadın; personel branşında 26 erkek 4 kadın, ikmal için 8 erkek 1 kadın, beden eğitimi öğretmeni kadrosundan 4 erkek 1 kadın, bakım branşından ise 2 erkek 1 kadın personel alımları ulaştırılmıştır. Bunun dışında ise diğer branşlara yalnızca erkek adayların başvuruları alınabilmektedir. İnşaat mühendisi kadrosundan 3, istihkam kadrosundan 8, muhabereden 11, tabip kadrosundan 10, diş tabibi kadrosundan 2 ve 60 pilot alımları gerçekleştirilecektir.

PUAN ŞARTLARI VE DETAYLAR

13 bin sözleşmeli er alımı için başvuracak adayların en az ilköğretim mezunu olmaları, TSK bünyesindeki görevinden ya da okullardan ilişiği kesilmemiş olunması, daha önce TSK bünyesinde subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olunması, 01 Ocak 2019 itibariyle 25 yaşının bitirilmemiş olunması istenmektedir. 445 muvazzaf subay alımı için ise dört yıllık lisans programlarından mezun olunması, silah taşımaya engeli bulunmaması, KPSS puanı en az 65 olması, ALES puanı en az 60 olması istenmektedir.

MSB 13 bin sözleşmeli er alımı için tıklayınız.

Jandarma G.K subay alımı için tıklayınız.