İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın polis adaylarının beklediği, uzunca sürelerdir istenen polis alımlarıyla alakalı açıklamalar gerçekleştirdi. Müjdeli haberi duyuran Bakan Soylu, 2500 kadın polis memuru alımı yapılacağını söyledi... Bakan Soylu aynı zamanda bekçi alımlarıyla alakalı da açıklamalar gerçekleştirerek; bekçi alımlarının hırsızlık oranlarında ciddi düşüş yaşanmasına katkı sağladığını söyledi. Açıklamasında " Bekçiler geldi mi? düdük öttürüyorlar mı, öttürsünler çünkü Sn.Erdoğan bana dedi ki 'Süleyman eğer vatandaşımız gece uyurken bekçi düdüğünü duymazsa hesabını senden sorarım' dedi. Onun için bekçilerimizi alıyoruz. Hırsızlık yüzde 35 düştü. Ankara'da hırsızlık 6-7'ye düşmüş durumda, bunun 5 kat fazlasıydı. " ifadelerini kullandı.

GÜVEN MASASI KURULUYOR

İçişleri Bakanı Soylu, güven masası kurulmasıyla alakalı gündeme gelen bilgilendirmelerin ardından " Şimdi bir şey daha yaptık, güven masaları diye bir masa kurduk. Şimdi burada bir müjde daha veriyorum, oralara 2 bin 500 kadın polis alacağız. Ve onların da alımına çıkıyoruz. Kadınlar az alıyorsunuz diyordu, şimdi sadece onlara 2 bin 500 polisle birlikte, nezaketleriyle, ev sahiplikleriyle beraber vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. İnşallah karakollarımızda her yerde açmaya devam ediyoruz. " şeklinde konuştu. Bakan Soylu güven ortamının sağlanmasında etkin bir çaba gösterildiğini ifade ederek " Bir taraftan bekçi, bir taraftan jandarma, bir taraftan polis alımı yapıyoruz. Sabah namazına giden amcalarımız huzurlu gidip gelecek, esnaf işini rahat rahat yapacak, yüzlerce mafya örgütünü çökerttik. " ifadelerini kullandı.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2500 kadın polis alımıyla alakalı süreçlerin yakın zamanda netlik kazanması bekleniyor. İlanların yayımlanması ve kamuoyuna duyurulmasıyla beraber siz de haber almak ve anında başvuru yapmak isterseniz İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı aşağıda yer alan bağlantılardan ücretsiz olarak indirebilirsiniz...

İOS>TIKLA

ANDROİD> TIKLA