Enerji Bakanlığı Türkiye Taş Kömürü İşletmesi ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumlarına toplamda 34 Bin personel alımı yapılacak.

ENERJİ BAKANLIĞI TKİ'YE PERSONEL ALIMI;

Enerji Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamalarda Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlık ve Türkiye Kömür İşletmelerinden toplamda 7 kömür sahasının ruhsatı devredileceği açıklandı. Buna bağlı olarak 30 yılda yaklaşık 72 milyar Tl yerli kömür üretim yapılması planladı. Bu yılda üretim olarak 18.6 milyon daha fazla kömür üretimini sağlayacak. Devredilen kömür sahalarının özel sektöre geçmesi ile ilave olarak personel ihtiyacının bulunacağı açıklandı. toplamda alım yapılacak ihtiyaç bulunan kadrolar 15 bin kişi olarak belirtilmekte.

TTK'YA YENİ MADEN SAHASI;

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda maden sahalarındaki işletimde bulunan özel ve kamu maden ocaklarına ilave olarak yeni sahalar hayata geçirilecek. Bağlık sahası ile Rödevanslı sahasının devreye alınmasıyla 5 yıl içerisinde Zonguldak bölgesinde toplamda 20 bin kişinin istihdam edilmesi söz konusu olacağı açıklandı.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA