Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı illerde bulunan birimlerine Personel Alımı yapacak. 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında Kadrolu personel alımları yapılacak olup başvuru süreci başlamıştırç İlan hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Emniyet Genel Müdürlüğü 2021 yılı için yardımcı Hizmetler Sınıfında Kadın Erkek adaylar içerisinden Herhangi bir Ortaöğretim Kurumu mezunu olmak şartı ile Hizmetli alımı yapacak. Toplamda 90 kişilik boş kadro için alım yapılacak olup birimlere göre dağılım şöyledir:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1 de belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak,
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/ uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
  • Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak,

KPSS ŞARTI:

2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Emniyet Genel Müdürlüğü Hizmetli alımı için başvurular 25 ocak 2021 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını sadece 29 Ocak 2021 tarihine kadar bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

a) Kimlik belgesi,

b) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)

d) Başvuru yapan adaylar en fazla 10 tercihte bulunabileceklerdir.

e) KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den almış oldukları puan ile değerlendirmeler yapılacak. Adaylar yapılacak değerlendirmeler sonucunda en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır.

İLANIN TAM METNİ