Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Söz konusu duyuru ÖSYM aracılığı ile KPSS 2022/9 tercih kılavuzu yaymlanmıştı. Adaylar tercihşerini ÖSYM üzerinden yapmış olup sonuçların açıklanmasını bekliyorlardı ki ÖSYÖ çok bekletmeden 15 Haziran 2022 tarihinde sona eren tercihlerin sonuçlarını 20 haziran2022 tarihinde duyurdu.

Yapılan Duyuruya göre adaylar tercih sonuçlarına ve Taban KPSS Puanlara ulaştı. 207 Kişilik kadroya 11 bin başvuru yapılmış olup en düşük KPSS atama puanı 79 oldu.

KPSS 2022/9 Tercihleri Atama Duyurusu Geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sonuçların ardından adayları yine çok bekletmeden Atama duyurusunu yayımladı. Tercih sonuçları açıklanmış olan adayların beklediği tek bir duyuru ise atama duyurusu olmuştu. Bu sayede atanan adaylar istenen belgeleri ileterek göreve başlayabilecekler.

Belge Teslim Tarihi belli Oldu!

Bakanlık yayımladığı duyururuya göre adaylar Dilekçe ve istenen belgeleri 21 Haziran - 8 Temmuz 2022 tarihleri arasında bakanlğa iletmeleri gereklidir.

Bakanlıktan Gelen Duyuru Şöyle:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, KPSS-2022/9 Yerleştirme Sonuçlarına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı sözleşmeli destek personeli pozisyonlarına yerleştirilen adayların atamalarının yapılabilmesi için; ekte belirtilen belgeler ile birlikte sözleşme imzalamak üzere 21/06/2022 - 08/07/2022 tarihleri arasında Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

03/05/2002 tarihli ve 24744 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin" 25 inci maddesinde yer alan; "...atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılamaz." hükmü gereğince, teslim tarihinin son günü olan 08/07/2022 Cuma günü mesai bitimine kadar belgeleri teslim etmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

1-Duyuru metni için tıklayınız.

2-Dilekçe örneği için tıklayınız.

3-Atama başvuru formu için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim