Avrupa Birliği ülkelerinde genç oranı oldukça düşük olduğundan dolayı gelişmekte olan ülkeler arasından aralıklarla işçi ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Bu alımlar ülkeler arası yapılan anlaşmalar doğrultsunda yapılmakta ve danışmanlık firmaları bu alımlara aracılık etmekteydi. Son zamanlarda Türkiye'den yeniden avrupa ülkelerine personel alımları başlamışken V Grup Danışmanlık tarafından yayımlanan ilan doğrultusunda personel alımı yapılacağı öğrenildi. Peki alınacak olan pozisyonlar nelerdir, hangi şartlar aranacaktır?

POZİSYONLAR ve ŞARTLAR NEDİR?

V Grup Danışmanlık tarafından kamuoyuna yayımlanan ilan doğrultusunda hemşire, hemşire yardıcısı ile hasta ve yaşlı bakıcısı pozisyonları için personel alımı yapılacağı belirtildi. Hemşire pozisyonuna 20 kişi, hemşire yardımcısı pozisyonuna 15 kişi ve hasta yaşlı bakıcısı için ise 15 kişi alınacaktır.

V Grup Danışmanlık ile Almanya'ya personel alımı ilanında adayların ilgili pozisyonlar için gerekli diplomaya ve mezuniyete sahip olmak, 18 ile 40 yaşı arasında olmak, yurt dışına her hangi bir çıkış yasağı olmamak ve B1 seviyesinde Almanca konuşabilir sertifikası olması gerekiyor. Eğer Almanca bilipte sertifikası olmayan adayların ise ilgili kursa giderek B1 düzeyinde sertifika alması gerekmektedir. Adayların [email protected] adresine CV'lerini en kısa sürede mail olarak göndermesi gerekmektedir.