Resmi Gazetenin 17 Mayıs 2020 tarihli kararına göre Adalet Bakanlığı münhal bulunan semtlerde noter alımı yapacak! Birinci sınıf olan noterlerin Temmuz ayında yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılması nedeniyle ilanlar açıklandı. 2019 yılı gayrisafi gelirlerimde ilan edildi.

Başvurular Uyap ortamından gerçekleştirilecek. 1512 sayılı noterlik kanununa göre birinci sınıf noterliklere atanmak isteyen katılımcıların 17 Mayıs 2020 tarihinden itibaren 1 ay süre içerisinde Adalet Bakanlığına vatandaş portalı üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Fiziken başvuru yapılacak. Başvurudan vazgeçme durumları da kabul edilmeyecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ankara Yirmi birinci Noterlik, Ankara Kırk yedinci noterlik, İstanbul Bakırköy Kırk beşinci Noterlik ile Kocaeli Altıncı noterlik için başvuru alınacak. Adayların Hukuk Fakültesinden mezun olmaları ve avukatlık stajını bitirmeleri noterlik belgesini almış olmaları ve Adalet bakanlığı tarafından açılacak olan ilanlara başvuru yapmaları gerekli olacak. Yaş şartlarında 50 yaşından büyük olmamak gerekmektedir. En az ise 23 yaşında olmak istenilmektedir. Kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adayların askerliklerini bitirmiş ya da muaf olmaları gerekli olacak.