AÇSH Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 805 memur alımı açıklaması yaptı. Devlet Koruması altında bulunan kişilere yönelik olarak gerçekleştirilen atamalar devam ediyor. Kamuda istihdam edilmek üzere ilk kez kurumlara atanmak üzere yapılacak tercihler 14 Eylül 2020 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi nedir? Tercih kılavuzu ile ilgili detaylar şu şekilde olacak.

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında yapılacak istihdamlarda 2020 Eylül ayı tercih kılavuzuna göre tercihler 14 Eylül 2020 tarihi ile 21 Eylül 2020 tarihleri arasında alınacak. 21 Eylül tarihi 23:59'da başvurular sona erecek. Başvurularda ilkokul orta okul, ilköğretim, lise önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecekler. Tablo1, tablo2, tablo3 ve tablo 4'te yer alan kadrolarda adaylar başvuru şartlarına sahip olmaları ile 30 tercih yapabilecekler.

AÇIKLAMA GELDİ;

Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk açıklamasında : "Gençlerin korunması ve hayata en iyi şekilde hazırlanması için bakanlık olarak tüm imkanları seferber ediyoruz. Devlet korumasındaki çocukları, eğitimlerinin her aşamasında destekliyoruz. Devlet korumasında büyüyen çocuklarımızın iş hayatına başlayarak ülkemizin kalkınması ve büyümesine katkı sağlaması son derece mutluluk verici." dedi.

HANGİ KURUMLARA ATAMA OLACAK;

Makine ve Kimya Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumuna, Sayıştay Başkanlığına, Strateji ve Bütçe Başkanlığına, Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Taş Kömürü Kurumu, Yargıtay Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ve pek çok kuruma atamalar farklı eğitim düzeylerinde gerçekleştirilecek.

ATAMALAR KURA İLE YAPILACAK!

Kadrolardaki atamalar için Çalışma Genel Müdürlüğü kura töreni yapacak Adaylar tercihleri doğrultusunda yapılacak kuralar ile atamaları gerçekleştirilecek.

İLAN KILAVUZU

İŞİN OLSA