Yüksek Seçim Kurulu bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 255 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. İlgili alım duyurusu Ekim ayıın ilk günlerinde gelmişti. Başvuru süreci ise bugün ( 14 Ekim 2019 ) itibari ile başladı ve adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilan için kadro dağılımı ve başvuru şartları hakkında bilgileri vereceğiz.

HANGİ KADROLARA BAŞVURU ALINACAK?

Yüksek Seçim Kurulu Merkez Teşkilatına ve Taşra teşkilatına memur alımı için alım yapacak. Bu kapsamda taşra Teşkilatına 201 memur alımı yalıyorken merkez teşkilatına 54 memur alımı yapılacak.

Merkez Teşkilatına, 2 Mühendis, 7 Çözümleyici, 5 Programcı, 2 Teknisyen, 2 Bilgisayar İşletmeni, 17 veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 5 Şoför, 2 Sekreter, 1 Santral memuru, 1 Kaloriferci ve 10 Hizmetli alınacak.

Taşra Teşkilatına ise, Genel İdare Hizmetler sınıfında 153 Zabıt katibi ve yardımcı Hizmetler sınıfında 48 Hizmetli alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) adaylardan genel olarak aşağıdaki nitelikleri talep edilecek.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak,
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Alım yapılacak 13 farklı kadro için belirtilen eğitim ve mezuniyet niteliklerini taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Yüksek Seçim Kurulu memur alımı başvuru süreci 14 Ekim 2019 tarihi saat 09:00 itibari ile başlamış olup en geç 21 Ekim 2019 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Nası Başvuru Yapılır?

Başvurular Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının kurumsal internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle yapılacaktır. Elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir. Adaylar her bir kadro ve unvan için yalnızca bir adet başvuru yapabileceklerdir. Aynı adayın birden fazla kadro ve unvan için başvuru yapması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenlerin kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR VE BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim