26 Ocak 2018 tarihinde Devlet Personel başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlar arasında yer almakta olan Yargıtay Başkanlığı ilanı ile kamuya çok sayıda memur personel alınacak. Yargıtay Başkanlığı yayımlamış olduğu ilanda toplamda 110 kişilik kadro ile memur personel alacak olup, alım başvuruları bugün itibari ile başladı. Adaylar başvurularını ilandan belirtilen tarihe kadar yapmaları gerekmektedir.

İLANIN DETAYLARI:

Yargıtay Başkanlığı bünyesine 110 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak farklı pozisyon ve nitelikler personel alımı gerçekleştirecek.Bu yönde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve en az lise mezunu olmak şartları aranacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Yargıtay Başkanlığı bünyesine toplamda 110 kişilik kadro ile, 52 Sözleşmeli Zabıt katibi, 45 Sözleşmeli Destek Personeli ( Hizmetli ), 5 Sözleşmeli Teknisyen, 5 Sözleşmeli Mühendis ve 3 Sözleşmeli Mütercim Tercüman alımı yapacaktır.

Zabıt katibi kadrosu için, Lisans, Önlisans ve Lise Mezunu adaylar, Destek Personeli için Önlisans ve Lise, Teknisyen pozisyonu için Meslek lisesi, Mühendis kadrosu için Lisans ve Mütercim İçin Lisans mezunu adaylar alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yargıtay Başkanlığı alım yapacağı kadrolar için adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Arşiv araştırması sonucu olumlu sonuç almak ve Herhangi bir kurumda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak niteliklerini taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Zabıt Katibi İçin Aranan Özel Şartlar: Zabıt Katibi pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksek okulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak nitelikleri aranacaktır.

Destek personeli Özel Şartlar: yargıtay Başkanlığının destek personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar, 35 yaşından gün almamış olmaları ve en az lise mezunu ile önlisans mezunu olmuş olmaları gerekmektedir.

Sözleşmeli Teknisyen Özel Şartlar: Teknisyen ilanına başvuru yapacak adaylardan, İlgili liselerin, Tesisat, Asansör veya Marangoz bölümlerinden mesleki teknik öğrenim görmüş olmaları ve son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olmaları gereklidir.

Sözleşmeli Mühendis Kadrosu için Özel Şartlar: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar, son başvuru tarihi olan 02 Şubat 2018 tarihi itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak, Üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren; Elektrik, İnşaat ve Makine Mühendisliği bölümlerinin birinden ya da bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve ilgili alımlarda en az 2 yıl deneyimi bulunmak nitelikler iaranır.

Sözleşmeli Mütercim Özel Şartlar: Adaylardan, en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin İngilizce MütercimTercümanlık/Çeviribilim bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak ve kıcı bir dile sahip olmak nitelikleri aranmaktadır.

ADAYLARA SINAV YAPILACAK!

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumları esas alınarak kadro sasıyısının belirli kat sayısı kadar sıralamaya girecek ve sıralamada en yüksek puandna başlanmak süreti ile adaylar sınava çağırılacaktır. Sınav için gerekli duyurular ve sınava girmeye hak kazananların listesi www.yargitay.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün ( 29 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Başvurular son başvuru günü en geç saat 17:00 a kadar (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) adresinden elektronik ortamda yapılacaktır. Bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılan hiçbir başvuru geçerli sayılmayacaktır.

Ayrıca adayların daha detaylı bilgi alabilmelei için ve gerekli hususları inceleyebilmeleri için ilanın tam metnini incelemeleri gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Gelişmelerden Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz