Devlet Personel Başkanlığı resmi web adresinde ilana çıkan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yayımladığı ilan şartlarına uyum sağlayan 10 memur personel alımı ilanı için başvuruları alacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek adayların, sözlü giriş sınavının ardından işe yerleştirilecekleri aktarılmaktadır.

Hangi kadrolara alımlar yapılıyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine DPB' de aktarılan kılavuzda görüldüğü üzere Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadrolarına yönelik olarak alımlar yapılacaktır. Yayımlanan bu ilanda adayların belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekli görülmektedir. Yurtdışında öğrenim görmüş olanlar için denklik bulunması istenecektir. Yayımlanan altyapı bakanlığı memur alımı için adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, kendini ifade edebilme yeteneği ve muhakeme yeteneği gelişmiş olması, takım çalışmasına yatkın olması, mesleki bilgi sahibi olması, belirtilen KPSS 80 taban puanının bulunması, YDS taban düzeyi puanı en az C olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu' nun 48. maddesindeki şartları taşıması, 35 yaşını doldurmamış olması gibi şartlar aranmaktadır.

Başvuruda istenecek belgeler

Başvurular nasıl yapılacak?

Yayımlanan ulaştırma bakanlığı personel alımı için adaylar başvurularını yukarıda sayılan belgelerle 07/01/2019-28/01/2019 tarihleri arasında, 09.30–12.00 ile 14.00–17.00 saatleri arasında Bakanlığa şahsen veya posta yoluyla yapılır. Adayların, 28/01/2019 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Yapılacak olan sözlü sınava giriş için sınav tarihi bakanlık web adresi üzerinden duyurulacak olup, adaylara ayrı bir tebligat gerçekleştirilmeyecektir. Daha fazla bilgi ve detay için aşağıdaki ilan kılavuzuna göz atabilirsiniz.

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.