Geçen ay Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini kaşılamak amaçlı alım yapacağını belirtmişti. Buna göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu bünyesine 50 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Yerli Uzman alımı gerçekleştirecek. Söz konusu duyuru ile Türkiye Yazma Eserler Kurumu başvuru şartlarını taşıyan adaylara sözlü ve yazılı olarak iki aşadan oluşan Yarışma Sınavı düzenleyecektir. Sınava başvurular 26 Şubat 2018 tarihinde başlaması ile birlikte artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvurularını tamamlamamış olan adaylar aşağıdaki bilgiler doğrultusunda başvuru yapabilirler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Yazma Eserler Kurumu adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan, 4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki nitelikleri taşımak, Alımı yapılacak görev ile alakalı ilgili konularda bilgi ve tecrübebeye sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca Türkiye Yazma Eserler Kurumu 50 kişilik boş kadro ile 3 gurupta alım yapacak olup, Alımlar Merkez Teşkilatı, Çeviri ve Yayım Dairesi ve Şifahanesi ve Arşiv Dairesi başkanlığına yapılacak. Alım alanları 3 farklı alan ile yapılacak olup, A Grubuna 35, B grubuna 5 ve C Grubuna 15 kişi alınacatır.

Buna göre B Grubu Yerli uzman pozisyonu için KPDS den Arapça veya Farsça dillerinden en az C Seviyesinde puan almış olmak, C Grubu Sözleşmeli Yerli Uzman için KPDS’den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili ilan 20 Şubat 2018 tarihinde Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup adaylar ilana başvurularına 26 Şubat 2018 tarihinde başladılar. Buna göre adaylar başvurularını en geç, 16 Mart 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. başvurular Türkiye Yazma Eserler Kurumu sitesinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte ve istenilen belgeler ile birlikte  Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına şahsen, elden veya iletişimde belirtilen adrese posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.