TÜİK bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 50 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlamış olup hala devam etmektedir. Bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu Merkez Teşkilatına uzman yardımcısı kadrosunda memur alacak. Alanına göre kadro dağılımı şöyledir.

KADRO DAĞILIMI:

KİMLER BŞVURU YAPABİLİYOR?

Merkez Teşkilatında görevlendirilmek üzere 50 (elli) TÜİK Uzman Yardımcısı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 veya 2019 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına ait yukarıdaki her bölüm karşısında yer alan puan türünden 80 ve üzerinde puan almış,

Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri için İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 50 ve üzerinde puan almış olmak, İstatistik, İktisat, İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Matematik bölümleri için İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 70 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak kaydıyla; müracaat edenlerin yukarıda belirtilen puan türlerinden alınacak, her bölüm kontenjanının 4 katı aday arasına girmek ( sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacaktır).

GENEL ŞARTLAR:

TÜİK daylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda adaylardan" Türkiye Cumhuriyti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alablmek" gibi şartlar aranacak.

Ayrıca bunun dışında adaylardan, 35 yaşından büyük olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS den puan almış olmak gibi niteliklerde aranacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

TÜİK memur alımı için başvuru süreci 25 Ağustos 2020 tarihinde başlamış olup en geç 04 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvuurlarını, Türkiye İstatistik Kurumu Personel Daire Başkanlığı Devlet Mah. Necatibey Cad. No:114 06420 Çankaya/ANKARA adresine elden veya posta yolu ile başvurulması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ