Türkiye Diyanet Vakfı Memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan ile Türkiye Diyanet Vakfı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise ve Lisans Mezunu Memur alımı yapılacak olup başvurularda son güne geldik. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı 7 (Yedi) Müfettiş Yardımcısı ve 3 (Üç) Denetçi Yardımcısı alınacaktır. Bu yönde adaylara ilan hakkında detayları tekrardan aktaracağız.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

Türkiye Diyanet Vakfı teftiş ve İç Denetim Kurulu Başkanlığında görevlendirmek üzere 10 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı Alımı yapılacak. Bu kapsamda Yazılı ve Sözlü olarak yapılacak Müfettiş Yardımcısı Giriş sınavı ile adayların değerlendirmeleri ve sonucunda atamaları yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Türkiye Diyanet Vakfı Memur Alımı başvuruları 01 Şubat 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 21 Şubat 2021 tarihi saat 23:59 a kadar sona erecektir. Adaylar başvurularını sadece Türkiye Diyanet Vakfı'nın resmi internet sitesinden (www.tdv.org) yapılacaktır.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

Adaylar başvurularını bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirecek. Bu yönde adaylardan aranancak nitelikler aşağıdadır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 01/01/1991 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak,
  • İmam Hatip Lisesi mezunu olmak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu'nca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden A Grubu KPSS P-48 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,
  • Adli sicil kaydı bulunmamak,
  • Sağlık durumu yurt içinde ve yurt dışında her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel bir durumu bulunmamak,
  • Müfettişliğe/Denetçiliğe alınmasına sicil, karakter ve davranışı yönünden engel bir hali bulunmamak,
  • Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, en az 6 ay erteletmiş veya askerlikten muaf olmak,
  • Türkiye Diyanet Vakfı'nın Genel Merkezi, bağlı kuruluş, şube ve işletmeleri ile %51'den fazla hissesine sahip iştiraklerinde çalışan personelin 31/12/2020 tarihi itibariyle bir yıllık çalışma süresini doldurmuş ve bu süre zarfında herhangi bir disiplin cezası almamış olması (Bu personel için yukarıda 3 ve 5. maddelerde belirtilen İmam-Hatip Lisesi mezunu olma ve KPPS puanı şartları aranmayacaktır.).

Bu niteliklerin tamamına sahip olan adayların başvurusu geçerli sayılacaktır.

GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN?

Müfettiş Yardımcılığı Giriş sınavı iki aşamalı olarak yazılı ve sözlü olarak yapılacak. Bu yönde Müfettiş Yardımcılığı/Denetçi Yardımcılığı sınavının yazılı bölümü 27/03/2021 Cumartesi günü yapılacak olup, sınav yeri, saati ve uyulması gereken hususlar sınav giriş belgesinde belirtilecektir. Ancak, pandemi vb. mücbir sebeplerle sınav ileri bir tarihe ertelenebilecektir. Bu durumda Vakfın internet sitesinden duyuru yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU