Türk Şeker Fabrikaları A.Ş. özelleştirme idaresi Başkanlığından aldığı izinle Türkiye genelindki fabrikalara lise, önlisans ve lisans mezuniyetinde çok sayıda 1500 işçi alımı yapacak. 31 Aralık 2019 tarihinde açıklanan başvuru şartlarına göre adaylar kura ile alınacaklar. Başvurularda istneilen genel şartları ise şu şekilde olacak;

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların Türk vatandaşı olması, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olması, lise mezunu adaylar için kura yapılacak. Önlisans ve lisans mezunları için ise KPSS puan sıralamasına göre alımlar gerçekleştirilecek. KPSS puanı isteyen kadrolarda en az 60 ve üzeri almak gerekli olacak. Noter ile alınacak adayların belirtilen illerde ikamet ediyor olmaları istenilecektir. Askerlik ile ilişiği olmaması, güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli, yaşlılık ya da malul aylığı almıyor olması, yaş şartında ziraat mühendisi büro memuru kadrosunda 35 yaşını tamamlamış olmak diğer kadrolar için ise en fazla 30 yaşını geçmemiş olmak istenilmektedir.

LİSE MEZUNU İŞÇİ ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI;

Lise mezunu adaylar arsından 1090 personel alınacak. Buna göre Ağrı, Akara, Burdur Elazığ, Erciş, Ereğli, Eskişehir, Ilgın, Kars, Kastamonu, Malatya, Susurluk Uşak ve Yozgat illerinde lise mezunları için kontenjanlar ayrıldı. 

ÖNLİSANS MEZUNU 260 MEMUR ALIMI;

Makina, endüstriyel otomasyon, kimya teknolojisi, elektik ve elektronik teknolojisi, makine metal teknolojisi döküm teknolojisi mezuniyetinde 260 personel alınacak. 

LİSANS MEZUNU 150 MEMUR ALIMI;

Ziraat mühendisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerinden 150 personel alınacak. 

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvuru yapacak olan adayların genel ve özel başvuru şartlarını taşımaları halinde Türkiye İş Kurumu üzerinden başvurularını tamamlayabilirler. Son başvuru tarihi 6 Ocak 2020 olarak açıklanan ilan tüm ayrıntılarına erişmek için tıklayın