Türk Hava Yolları resmi internet adresi üzerinde uzun süredir merakla beklenen ilanı yayımladı. 2019 yılı başlarında THY müdürlüğü tarafından duyurulan ve söz verilen 2019 Kabin memuru alımı ilanı az önce yayımlandı. 700 kişilik boşluk ile kabin memuru alımı yapılacak ve başvuru süreci ilanın yayımlanması ile birlikte başladı.

İşin Olsa ekibi oalrak sizler için derlediğimiz bu haberimizde sizlere THY kabin memuru alımı hakkında detayları aktaracağız. Bu bağlamda bu haberimizde başvuru şartlarına, başvuru bilgilerine ve Kabin memurluğu hakkında diğer bilgilere ulaşabileceksiniz.

THY KABİN MEMURU GÖREVLERİ NEDİR?

Türk Hava Yollarında görev alacak kabin memuru adayları, Uçakta yolcularla ilgilenmek, onların rahat uçuş yapmasını ve seyehat halindeyken tüm istekleri yerine getirerek rahat bir ortamda uçus sağlanması ile görevlidirler.  Ayrıca Kabin Memurluğu mesleği üniforma kullanmayı gerektiren bir meslek olup THY A.O.’da Kabin Ekibi üyesi olarak görev yapanlar, Ortaklığın halen uygulamada olan Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı ve Temsil El Kitabı’nda yer alan düzenlemeler doğrultusunda görev yapmakla yükümlüdür.

2019 KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kabin memuru alımı ilanı az önce duyurulmuş lup adaylardan aranacak şartlar resmi olarak açıklandı. Bu kapsamda adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranıyor. Özel olarak adayların, Sağlık ve Fiziki koşulları taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca söz konusu kabin memuru alımı ilanı sadece bayan adaylar için geçerlidir.

Genel Şartlar Nedir?

  • Güler yüzlü, İletişim becerisi yüksek,    Ekip çalışmasına yatkın, Dinamik OLMAK,
  • Bayan Olmak
  • T.C. Vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)
  • 01/01/1989 ile 31/12/1999 tarihleri arasında doğmuş olmak TH
  • En az lise mezunu olmak
  • İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)
  • Adli Sicil Kaydı ve/veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
  • Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.

Özel Şartlar nedir?

THY adaylardan yukarıdaki genel nitelikler dışında özel olarak Sağlık ve Fiziki şartlar arayacak. Bu kapsamda, 160-180 cm. arası boya sahip olmak, THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak, Sağlık durumu uçuşa elverişli olmaları gereklidir.

Sağlık olarak ise, THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” sırasında THY A.O. iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir ve THY A.O., belirlemiş olduğu işe giriş sağlık kriterleri çerçevesinde adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması halinde herhangi bir hak iddiasında bulunamaz..

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

THY bayan kabin memuru alımı başvuru süreci ilanın yayım tarihi olan 07 Ekim 2019 tarihi itibari ile başladı. Son başvurular için herhangi bir tarih vermeyen THY başvuru sayısı yeterli olduğunda başvuru ekranını kapatacak. Bu kapsamda THY bünyesinde çalışmak isteyen adaylar başvurularını hemen gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvurular ise, nternet ortamında, THY A.O. resmi sitesi (https://careers.turkishairlines.com/) üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

2019 KABİN MEMURU MAAŞLARI:

Kabin memuru olarak görev yapacakların en çok merak etikleri konulardan olan ne kadar maaş alınacak oldu. Türk hava Yolları deneyim yılına göre adaylara farklı maaş ödüyor. Bu kapsamda,

  • Başlangıç ve ilk yıl içerisinde maaşlar 5000 TL ile 6000 TL arasında değişiyor,
  • 5 Yıllık Deneyimi olan Kabin memurları 7000 TL ile 8000 TL arasında,
  • 15 Yıllık kabin amiri maaşları ise 9000 TL ile 10000 TL arasında yer alıyor.

THY İLANINA BAŞVURU YAPACAK DİĞER KADIN ADAYLAR BURADA

Gelişmelerden haberdar olmak için İşin olsa Mobil uygulamasını indirmeyi unutmayınız.