Tarım ve Orman Bakanlığına farklı eğitim düzeylerinde 2153 memur personel alımı müjdesi geçtiğimiz günlerde Bakan Bekir Pakdemir tarafından verildi. Adaylar Tarım ve Orman bakanlığı personel alımlarının ne zaman açıklanacağını ve kadro dağılımının ne olduğunu merak etmektedirler.

Tarım Bakanlığı resmi açıklamasında orman teşkilatlarına yapılan atamaların detaylarını aktardı. İstihdam ettiğimiz orman mühendisleri ve orman muhafaza memurlarının atamasının yapıldığı ifade edildi. 3 bin 850 personelin görev yerlerinin belli olduğu açıklandı. Geçtiğimiz günlerde 1.150 orman mühendisi ile 2700 Orman muhafaza memurunun göreve başladığı açıklandı. Tüm bu atamaların tamamlanmasının ardından sosyal medya üzerinden yapılacak personel alımlarının kadroları belirtildi.

2153 PERSONEL HANGİ KADROLARDA ATANACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı 2153 personel alımı kadroları belli oldu. Mühendis kadrosunda 1163 kişi, sağlık teknikeri kadrosunda 11, veteriner hakim kadrosunda 790 kişi, Teknisyen kadrosunda 50, tekniker kadrosunda ise 139 kişi istihdam edilecek.

BAŞVURU VE İLAN TARİHİ;

Adayların merak ettiği konulardan bir tanesi olan 2153 kişilik istihdamda başvuruların ne zaman olacağı ve ilan tarihinin açıklanıp açıklanmadığı. Bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli personel atama kura töreninde açıklamalar yaptı. yeni ilan ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bu konuda resmi açıklamalar olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Instagram hesabımıza katılmak için tıklayın