Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 50 kişilik boş kadro ile memur alımı ilanı yayımlamıştı. Başvurularda artık son güne geldik. Peki Henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Adaylardan aranan nitelikler nelerdir?

SGK taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri Sınıfında Giriş sınavı ile 50 Sosyal Güvenlik Denetçi yardımcısı alımı yapacak. Söz konusu sınava katılmak için adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sosyal Güvenlik Kurumu 50 Memur alımı başvuruları 24 Mayıs 2021 tarihi ile başlamıştı. En geç 04 haziran 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli olacaktır. Bu kapsamda sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek olup başvurular Elektronik ortamda yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adayların öncelikle aşağıdaki tabloda belirtilen eğitim şartını ve 2019 veya 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den tablodaki puanlardan en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşıması gereken nitelikler:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adayların yaptığı başvurularda önce nitelikler ve sonrasında KPSS'den almış oldukları puanlar incelenecektir. Kadro sayısının 4 katı kadar aday yani 200 kişilik bir değerlendirme yapılarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.