Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Yayımladığı ilana göre bünyesindeki memur eksikşiğini karşılamak üzere farklı niteliklerde toplamda 10 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan bazı genel ve özel şartlar arayacak. Başvurular henüz başlamamış olup, siz değerli okurlarımıza detayları paylaşıyor olacağız.

HANGİ POZİSYONLARDA MEMUR ALINACAK?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına emgel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

Ayrıca yukarıd abelirtilen alım yapılacak ünvana göre belirtilen özel nitelikleri taşımak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ünvanına göre KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak, Herhangi bir kamu kurumunda 657 Sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak görevde çalışmamış olmak ve Sözleşmeli subay, Sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak fesedilmiş veya hala çalışıyor olmamak gibi niteliklerde aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 12 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar saat 16:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sayfası olan www.sahilguvenlik.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adaylar başvurularını istenen belgelerin sisteme yüklenmesi ile birlikte yapacaklardır. Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim