Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından 16 kişilik kadro ile müfettiş yardımcısı alınacağı duyuruluştu. Bu yönde başvurularda son güne gelindi. Peki ilanın detayları nedir? Kimler başvuru yapabilir? Kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 06 Aralık 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan 16 kişilik kadroya Müfettiş yardımcısı alınacağı belirtilmişti. Başvurularda son güne geldik. Peki kimler başvuru yapabilecek?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı alımını yapacağı müfettiş yardımcısı adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak şartı aranıyor. Bunun dışında adaylardan aşağıdaki nitelikler talep edilmektedir.

Eğitim Şartı:

En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS Şartı:

Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS sonuçları esas alınmak kaydıyla; iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olanlar için KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden, mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar için de KPSSP1 puan türünden en az 80 puan almış olmak.

Ayrıca,

  • 01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak
  • Adli sicil yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak.
  • Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak

Şartları aranacak.

BAŞVURULARDA SON GÜNE GELDİK:

Bakanlığın müfettiş yardımcısı alımı başvuruları 09 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geç bugün ( 20 Aralık 2019 ) itibari ile yapılmış olması gerekmektedir.İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.