Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafında açıklanan ilana göre 12 bin sağlık personeli alımı yapılacağı Fahrettin tarafından duyurulmuş ve kadro dağılımları ile sayıları açıklanmıştı. Bakan Koca alımları ve kadroları sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bu mesaj ile açıklamıştı.

Bakan Koca’nın mesajı ile birlikte birçok aday alımların ne zaman gerçekleşeceğine dair merakla beklemeye başladı. 2019 yılı itibari ile Sağlık Bakanlığı toplamda 29 bin personel alımı yapacağını duyurmuş ardından ise Bakan Koca’nın açıklaması ile ilk olarak 12 bin adayın alımının yapılacağı duyurulmuştu.

Sağlık Bakanlığı personel alımına yönelik ilk aşama olan bu 12 bin kişilik kadro alımı dayüzlerce aday tarafından merakla bekleniyor. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından gelen açıklamaları da dikkatle takip eden adaylar, ilanın ne zaman yayınlanacağı konusunda bekleyişte.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile yapılacak olan 12 bin kişilik personel alım ilanları için ise net bir tarih henüz verilmedi. Ancak bu konuda hem geçen sene uygulamaları hem de gündemde yer alan bilgiler ile bir değerlendirme yapmak mümkün.

Bakanlık tarafından kamu personeli ilanı olarakhaziran ayı içerisinde yayınlanacağı öngörülüyor.Gündemde yer alan bazı bilgilere göre ise 23 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra ilan edileceği yönünde düşünülüyor. İlan edildikten sonra ilgili bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim