PTT ( Posta ve Telgraf Teşkilatı ) memur alımı ilanı bekleniyor. En son 3 yıl önce alım yapmış olan PTT milyonlarca aday tarafından beklenen bir ilan olması ile birlikte en çok merak konusu olan bir ilandır. Uzun süredir haberleri çıkıyor ancak ilan hakkında henüz bir gelişme sağlanmadı. Peki PTT 2021 yılı memur alımı ilanı yayımlayacak mı? Beklenen kadrolar nelerdir? İlan gelirse başvuru şartları ne olacak? En son PTT Personel Alımı Yönetmeliği ne zaman yayımlandı ve yapılan değişiklikler neydi? Tüm hepsi hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız.

PTT En Son 3 Yıl Önce İlana Çıkmıştı!

PTT en son memur alımına 2018 yılında çıkmıştı. 3 Yıldır adaylar ilanın yayımlanmasını bekliyor. Bu kapsamda PTT Alımları 2018 yılında yayımladığı ilanda 5000 kişilik boş kadro ile 2018/1 kapsamında Memur Alımı ve Personel Alımı yaptı. Uzun süredir beklenen ilan kararsızlığa büründü ve adaylar artık umudunu yitirdi.

PTT 2021 Yılı Memur Alımı Yapılacak Mı?

Posta ve Telgraf Teşkilatı 2021 yılı için memur alımı beklentisi artı. Çünkü 3 yıllık bekleme süresinin ardından yeni memur personel alımı yapılması bekleniyor. Özellikle 2018 yılından beri bir çok işlem PT ye devredilmesi ile birlikte ve iş alanının artması ile birlikte yeni personel ihtiyacı duyacak olan PTT 2021 yılı içerisinde Memur Personel alımı yapması bekleniyor. Özellikle 3 yıl aradan sonra PTT bünyesinde işten ayrılan ve Emekli olan adayların yeri doldurulacaktır.

Rekor Başvuru Bekleniyor!

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi PTT son 3 yıl içerisinde bünyesine alım yapmadı. Her yıl neredeyse 5 bin civarında memur personel alımı yapan PTT 3 yıllık boş kadro için milyonlarca başvuru bekleniyor.

Beklenen Başvuru Şartları Ne Olacak?

  • 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
  • On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. NOT: 14/05/1984 tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar müracaat edebilecektir.
  • Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.
  • Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
  • Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak

Alım Yapılması Beklenen Muhtemel Kadrolar Ne Olacak?

PTT 2021 yılı için 5 bin ve üzerinde boş kişilik boş kadro ile Memur Personel alımı yapılması bekleniyor. Bu kapsamda alımlar muhtemel olarak,

  • Avukat,
  • Mimar,
  • Mühendis,
  • PTT Uzman Yardımcısı,
  • PTT Uzman Yardımcısı ( Hukuk, Mütercim Tercümanlık, Endüstri Mühendisliği)
  • Tekniker,
  • Gişe ve Büro Görevlisi ( Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, Firma Elemanı)
  • Postacı,
  • Postacı ( Firma Elemanı )

Kadrosuna Göre Özel Nitelikler Nelerdir?

PTT personel Alımında en çok beklenen pozisyonlardan biriside Postacı ve Gişe Büro Görevlisi alımlarıdır. Bu kapsamda adayların özel olarak alım yapılacak alanda eğitimini tamamlamış olmaları gereklidir. Ayrıca son yayımlanan yönetmeliğe göre adaylardan KPSS şartı aranacak gibi görülüyor.

PTT Personel Alımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı!

Geçen yıl Resmi Gazetenin 19 Kasım 2019 tarihli yayımına göre PTT Personel Alımı Yönetmeliği yayımlanmıştı. Yayımlanmış olan yönetmeliğine göre PTT'de çalıştırılacak idari hizmet sözleşmeli personel hakkında yönetmelik maddeleri yer aldı.

Yönetmeliğin amacı ise, Bu Yönetmeliğin amacı; Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde görev yapan idari hizmet sözleşmeli personelin hak, yükümlülük ve sorumlulukları ile işe alma, atama, görevlendirilmesi ile eğitim, terfi, görevde yükselme, pozisyon değişikliği, disiplin, izin, görevden alma, sözleşmenin yenilenip yenilenmemesi, sona erdirilmesine ilişkin hususlar ve diğer özlük haklarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

PTT PERSONEL ALIMI YÖNETMELİĞİ BURADA

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

BEKLEDİĞİNİZ KADROYU VE NİTELİKLERİ YORUMA YAZINIZ.

Editör: TE Bilisim