PTT ( Posta ve Telgraf Teşkilatı ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre 250 kişilik pozisyon ile uzman yardımcısı alınacak. İlgili alım ilanı için alanlar farklı olacak ve haberimizin devamında alım yapılacak alanlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca adayların bu alanlara başvuru yapabilmeleri için aranan nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Adaylardan genel ve özel şartlar aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

PTT alımını yapacağı uzman pozisyonu için adaylardan genel olarak, Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamamk, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 14 mayıs 1984 ve sonrası doğumlu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Başka bir kuruluşa karşı mecburi hizmet şartı olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

UZMAN YARDIMCISI ALIM ALANLARI:

PTT 250 kişilik uzman yardımcısı pozisyonu için farklı alanlarda alım yapacak. Buna göre uzman yardımcısı alım alanları, 200 Uzman Yardımcısı, 20 uzman Yardımcısı ( Endüstri Mühendisi ), 20 Uzman Yardımcısı ( Hukuk ) ve 10 uzman Yardımcısı Mütercim- Tercümanlık ) alımı yapacak. İlanda verilen ilgili Eklere aşağıdaki görsellerden ulaşabilirsiniz.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

PTT alımını yapacağı Uzman yardımcısı pozisyonu için adaylardan özel olarak, 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Yabancı Dil Sınavından Uzman yardımcısı ve uzman yarcımcısı Hukuk Pozisyonları için İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinin en az birinden ve uzman yardımcısı mütercim tercümanlık ve Endüstri Mühendisliği için ngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Çince (Mandarin), Rusça veya İspanyolca bölümlerinin en az birinden 70 puan almış olmak ve aşağıda Ek 2 tablosundaki ilgili bölümlerden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

EK-1 ALINACAK POZİSYONLARIN BİRİMLERE GÖRE DAĞILIMINI GÖSTERİR LİSTE

EK-2 YÜKSEKÖĞRENİM KURUMLARININ ALIM YAPILACAK BÖLÜMLERİNİ GÖSTERİR LİSTE

EK-3 YAZILI SINAVLARI GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR ALANI KONU BAŞLIKLARI

PTT 5 Bin personel Alımı İlanı İçin Buradan Ulaşabilirsiniz.

Ek-1

Ek-2

Ek-3 

PTT İlanını daha yakından takip etmek için ve genel bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için Mobil Uygulamamızı İndirerek devamlı olarak cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

PTT Postacı alım ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularına 14 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 18 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek ve ilgili ilana başvurular sadece www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.