Polis Akademisin Başkanlığı PMYO bünyesine 2 bin 500 kişilik alım duyurusu ile çok sayıda adayı sevindirdi. Sadece lise mezunu adaylar başvuruda bulunabilecektir. Adayların uzun zamandır merakla beklediği ilan bugün duyuruldu ve başvurular bugün başladı! Polis Akademisin Başkanlığı PMYO da eğitilmek üzere, (2.250) erkek, (250) kadın aday olmak üzere toplam (2.500) asıl aday alınacaktır.

Adaylar belirtilen şartları taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecektir. Daha sonra iki yıl eğitim öğretim gören adaylar öğrenimini başarı ile tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması alacaklardır. Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.

Adaylar, Lise mezunu, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinden en az 260 puan almış olmaları, 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapılacağı yılın itibari ie 26 yaşından gün almamış olmak, Boy ölçümü beden kitle endeksi ile sağlık şartlarını taşıması, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, silah taşımasına engel ve silahlı görev yapmasına engel bir durum olmamak şartları aranır. 

Bu şartları taşıyan adaylar başvurularını 08 Mayıs 2017 tarihi ile 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapacaklardır. Başvurular bu tarihler içerisinde E-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Adaylar başvuru için başvuru tarihleri içerisinde, Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2017 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isili hesaba yatırmaları şarttır. 

Polis Akademisi Başkanlığı PMYO 2 bin 500 Polis memuru alımı ilanının tam metni için Buraya Tıklayınız. Başvuru yapmak için ise Buraya Tıklayınız.