Ülkemizde faaliyet gösteren önemli havayolu şirketlerinden birisi olan PEGASUS Havayolları, resmi web adresi üzerinden bazı duyurular yayınladı. Yayımlanan bu duyurularda, tecrübesiz ve tecrübeli olmak üzere iki farklı kategoriden kabin memuru alımları yapılacağı ifade edildi. PEGASUS havayolları bünyesinde görev almak, kabin memuru pozisyonunda çalışmak isteyen kişiler için ilgili ilanların detaylarını sizlere aktarmaya çalışacağız. Bu noktada yapılan duyurularla alakalı bilgilendirmelere aşağıdan ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tecrübesiz kabin memuru alımına yapılacak başvurularda; T.C vatandaşı olmak, en az önlisans mezunu olmak, iyi derecede İngilizce biliyor olmak (ikinci dil tercih sebebi olacaktır), kadın adaylar için 1,60-1,75 boyunda, erkek adaylar için 1,70-1,85 boy aralığında olmak, erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da en az iki yıl süreyle tecil ettirmiş olmak şartının yanı sıra, yurt içinde veya yurt dışında seyahat engeli, konaklama engeli bulunmamak, kabin memuru üniforması giyildiği zaman vücudunun görünen yerlerinde dövme, yara izi, yanık izi, piercing görünmemeli, 30 yaşını aşmış olunmamalı ve İstanbul Anadolu Yakası' nda ikamet ediyor olmaları beklenmektedir.

Tecrübeli kabin memuru alım ilanı da dahil olmak üzere adaylara üç ayrı aşamadan geçirilerek sıralama oluşturulacak, en uygun adaylar arasından alımlar yapılacaktır. Bu noktada boy ve kilo ölçümü, yazılı İngilizce sınavı, sözlü İngilizce sınavı gibi aşamaların ardından ilgili kişiler eğitimlerini alıp görevlerine başlayabileceklerdir. İlanlarla alakalı tüm detaylara PEGASUS havayolları resmi web adresindeki kariyer sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.