Orman Genel Müdürlüğü diğer kurumlara nazaran az personel alımı gerçekleştirse de her sene atamalar kapsamında kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar söz konusu kadrolara müracaat etmektedir. Ancak alımlar az olduğu için genel olarak Orman Genel Müdürlüğünün açmış olduğu kadrolar yüksek puan ile atama yapmaktadır. 2016 yılının ilk merkezi ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınav tercih başvurularında OGM çok sayıda memur alımı gerçekleştirecek.

Alınacak olan adaylar birden fazla şehirde memur statüsünde çalışacak

Hangi İller İçin Alım Yapılacak

Amasya, Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya , Mersin, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Zonguldak.

Yukarıda adı geçen şehirler için Orman Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapacak. Alınacak olan memurların önlisans Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinden bir tanesini bitirmiş olması gerekmektedir. Başvurular ais.osym.gov.tr üzerinden yapılmakta olup son başvuru tarihi 1 Temmuz 2016 olarak belirlenmiştir.