Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Milli Savunma Bakanlığı memur alım ilanını güncellemiştir. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı 396 memur alım ilanına ek olarak Milli Savunma Üniversitesi 100 memur alımı yapacaktır. Haberimizin devamında alım yapılacak pozisyonlara ve genel şartlara ulaşabileceksiniz. Ayrıca adayların bu ilana başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

100 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Milli Savunma Üniversitesi bünyesine toplamda 100 kişilik boş kadro ile, Aşçı Berber, Bilgisayar programcısı, Çamaşırcı, Diyetisyen, Elektrik Elektronik Mühendisi, Gerçekleştirme memuru, Grafiker, Hizmetli, İstatikçi, Kaloriferci, Kütüphaneci, Maaş Mütemedi, Makine Mühendisi, Mal Sorumlusu, Çeşitli ünvanlarda memur, Mimar, Bilgisayar Mühendisi, Şoför, Teknik Ressam, Tekniker, Teknisyen, Terzi, Uzman, Ütücü, VKMİ ünvanlarından 100 kişi alacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma bakanlığı 396 memur alım ilanına ek olarak eklenmiş olan Milli Savunma üniversitesi 100 memur alım ilanı içinde başvuru şartları aynı şekilde geçerlidir. Başvuru şartlarını hatırlayacak olursak şöyledir.

657 Sayılı Devlet memurları kanunun kapsamı olarak, Türkiye Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, görevini yapmasına engel olabilecek sağlık problemi olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Askerliğini yapmış veya ilgiisi bulunmamak şartları ve herhangi bir kurum veya kuruluşta bu şartlara göre mecburi hizmet zorunluluğu olmamaları gerekmektedir.

Bunlara ek olarak, yukarıdaki alımı yapılacak ünvanlar için belirtilen niteliklere sahip olmak, ) Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışmıyor olmak ve terör örgütleri ile bir ilgisi bulunmamaları şarttır.

Özel olarak adaylardan, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gerekir.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar başvurularına başlayabilirler. Daha önceden Milli Savunma bakanlığı memur alım ilanına başvuru yapmış olanlar ise başvurularını güncelleyebilirler. Bunun üzerine adaylar başvurularını en geç 12 Şubat 2018 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Başvurular son başvuru günü saat 17:00 a kadar, Başvuru formunu genel ağ üzerinde doldurarak kendinize ait aday numarası belirleyerek daha sonra bu numara ile başvuruyu kayıt ederek başvuru yapmış olabilir ve ayrıca bu numara ile daha sonra başvuru bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. 

Başvurusunu yapan adaylar 28 Şubat 2018 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.msb.gov.tr adresinden başvuru sonuçlarını öğrenebilirsinz.

İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.