Milyonlarca kişi kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan memur alımlarını büyük ilgiyle takip ediyor. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen memur alımlarından çok sayıda kişi yararlanırken, 2019 yılı için de ümidin büyük olduğu gözlerden kaçmamaktadır. Yapılması istenen çok sayıda memur alımı bulunuyor ancak bir o kadar da her yıl yapılan memur alımları, adaylar tarafından yetersiz düzeyde olarak ifade ediliyor. Hem hazinenin, hem de kamudaki işleyişin doğru yürütülebilmesi adına çeşitli planlamalar ve harcama masrafları dikkate alınarak, kamu kurum ve kuruluşlarına istihdamlar sağlanıyor. Yapılan araştırmalar ve çözümlemeler dahilinde de memur alım ilanları kamuoyuna aktarılarak, adayların bilgilendirilmesi sağlanıyor.

Yayımlanması planlanan tüm bu memur alım ilanları aslında hazine, kamudaki mevcut personel sayısı, emekli olacakların sayısı ve daha birçok kriter üzerinden süzülerek gerçekleştiriliyor. Konuya yönelik 2019 yılına dair ilk açıklamasını yapan Berat Albayrak tarafından da dile getirilen bu durum, memur alım ilanı bekleyen adayları tedirgin etti.

Bakan Albayrak memur alımlarının azaltılacağını ifade etti

2019 yılı memur alımlarındaki sayının geçen yıllardakine oranla azaltılacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hazineden yapılacak ödemelere değinerek; hesaplamaların yapıldığı yönündeki ifadelere yer vermişti. 2019 yılında memur alımları için kesin gözüyle bakılan alımlar olsa da bu alımların 35 bin kişilik kısmının polis alımı yönünde olduğunu ifade edebiliriz. Kamuya totalde 2019 yılı itibariyle tüm alımlar dahil edildiğinde yaklaşık olarak 60 bin kişilik bir alımın ilk etapta gelebileceğini düşünüyoruz. Bu alımların dağılımları hakkında fikir söylemek imkansız olsa da özellikle yardımcı personel sınıfındaki alımların mümkün mertebe az rakamlarla gerçekleştirileceğini isinolsa.com düşünmekteyiz. Bu bağlamda memur alımlarında idari personel ya da memur personel kadrolarına yoğunlaşılacağını tahmin etmekteyiz. Umuyoruz ki 2019 yılı için herkesin beklediği sayılarda alımlar yapılır ve kamudaki memur personel olma yolu açılır...