Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi genel Kurulu'nda söz aldı. polis olmak isteyen adaylar yakından ilgilenen POMEM ve KPSS şartını düşürülmesini isteyen milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu polis olmak isteyen binlerce adayın olduğunu ve hem yaş şartının hem de KPSS puanının düşürülmesi gerektiğini savundu. konuşmasında bu sorunlardan bahseden MHP’li milletvekili binlerce gencin polis olmak için hayaller kurduğunu söyledi.

MHP'li Fendoğlu’nun tam konuşması ile şöyle; POMEM alımlarında ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından lisans mezunları 2017 ve 2018 yılları için KPSS puan limiti istenirken önlisans mezunları için 70 taban puan isteniyor. bu taban puanları çok yüksek olduğuna değinen Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili taban puanlarının aşağıya çekilmesi konusunda mecliste bir yasa önerisinde bulundu.

Milletvekili KPSS sınavı lisans mezunları da olduğu gibi her sene yapılmasını ve yaş sınırının da 1 Ocak esas alınarak 32 ye çıkarılması konusunda bir önerge de bulundu MHP'li Fendoğlu’na göre böyle bir yasak gelirse aradaki eşitsizlik ve mağduriyet tamamen giderilecek.