Kültür ve turizm Bakanlığına bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 760 memur alımı yapılması bekleniyor.

Kültür Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden adaylara verilen müjdeli haberde; Bakanlığın taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere sözleşmeli memur personel alımlarının gerçekleştirileceği ve açıktan atama izni verilmesinin beklendiği belirtilmişti. Açıklamada hangi kadroda ne kadar sözleşmeli, personel istihdamı verileceği de açıklandı.

HANGİ KADRODA NE KADAR PERSONEL ALINACAK?

657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesinde belirtili olan hususlara göre sözleşmeli olarak istihdam edilecek personel kadroları ise şu şekilde olacak. Buna göre 65 mimar,, 50 şehir planlayıcısı, 50 tekniker, 25 Arkeolog, 25 müze araştırmacısı, 20 mütercim, 50 mühendisi kadrosunda alım yapılacak. 50 mütercim tercüman ve 500 kütüphaneci kadrosunda sözleşmeli kadroda alımlar gerçekleştirilecek.

İLAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atamaların yapılması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının ayrıca Devlet Personel Başkanlığının atama izni verilmesi bekleniyor. Atama izni verilmesinin ardından yakın zaman içerisinde ilanların açıklanması beklenmektedir. Adayların hangi başvuru şartlarında başvuru yapabilecekleri de o zaman belli olacaktır. Buna göre Kpss puan şartında B puan türlerinden yeterli puan alanlar başvuru yapabileceklerdir.

EĞİTİM ŞARTLARI;

Başvurularda mimar, mühendis, şehir planlayıcısı kadrolarındaki adaylar Lisans mezunu olmaları gerekecek. Tekniker kadrosundaki adaylar en az ön lisans mezunu olmaları, mütercim kadrosundaki adaylar için başvuru yapacakları yabancı dili akıcı olarak konuşmaları ve Türkçe konuşma yeteneğinin iyi olması gerekli olacaktır.

Kültür Bakanlığı sözleşmeli memur alımı kadrolarında personel alım ilanı için bayram sonrası 10 Haziran tarihinden itibaren gerekli izinleri verilebilir. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA