Devlet Personel Başkanlığı tarafından 11 Ekim 2019 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu farklı pozisyonlarda olmak üzere 120 kişilik boşluk ile memur alımı yapacağını ilan etti. Alımlar Türkiye geneli fakrlı şehirlerde yapılacak. 

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerinde 20 arkeolojik kazı projesinin desteklenmesine ilişkin yapılan iş birliği sözleşmesi kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2. Maddesinin (b) ve altıncı fıkraları uyarınca proje süresince çalıştırılmak üzere; 83 adet Arkeolog ve 17 adet Müze Araştırmacısı unvanlı sözleşmeli pozisyonu için lisans düzeyinde 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan sıralaması, 20 adet Restoratör unvanlı sözleşmeli pozisyonu için mesleki uygulama sınavıyla, toplam 120 adet sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Bu kapsamda 17 Müze araştırmacısı, 20 Restoratör ve 83 Arkeolog alımı için şehir dağılı şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bakanlığa bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu 120 memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler itaşıyor olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca, Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmüne uygun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu memur alımı başvuruları 14 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup adaylar başvurularını en geç 18 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular, sadece Kurumun https://basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Başvuru süreci başladığında bilgi almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.