Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli Alımı ve Memur Alımı ilanı yayımladı. 45 Kişilik boş kadro ile farklı kadrolarda Kamu Personeli Alımı yapılacak. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere 20 Mayıs 2021 tarihi ile Resmi Gazetede duyuru yayımladı. Yayımlanmış olan duyuruya göre alımlar Merkezi Kapadokya Alanı sınırları içinde bulunan Kapadokya Alan Başkanlığına yapılacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Kültür ve Turizm Bakanlığı farklı kadrolarda Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Kamu Personeli alımı yapacağını bildirdi. Buna göre;

Lise Mezunu: 1 Teknisyen ( Harita ), Destek Personeli alanında ( 2 Evrak Görevlisi, 3 Temizlikçi, 1 Mihmandar ) ve 2 Şoför alınacak.

Ön Lisans Mezunu: 6 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( Silahlı ) alınacak.

Lisans Mezunu: 1 İç Denetçi, 2 Avukat, Uzman Kadrosunda ( 5 Mimar, 1 İnşaat Mühendisi, 1 Peyzaj Mimarı, 2 Mali Hizmetler Uzmanı, 3 İdari Uzman, 2 Tanıtım Uzmanı, 1 Harita Mühendisi), Büro Memuru Kadrosunda ( 2 Arşiv Uzmanı, 5 Memur, 3 Sekreter ) alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bakanlığın Kapadokya biriminde görevlendirilecek Kamu Personeli ve Memur adaylarından genel ve özel olarak bazı nitelikler aranacak.

Genel Şartlar:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (3) numaralı alt bendi dışındaki alt bentlerinde belirtilen genel şartları taşımak.

Özel Şartlar:

  • Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları durumunda denkliği YÖK tarafından tasdik edilmiş diploma veya geçici mezuniyet belgesine sahip olmaları, gerekmektedir.
  • Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hallerinin bulunmaması. (Teknik Personel)
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019-2020 yıllarında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu puan şartı mevcut olup; lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP3, ön lisans mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP93, ortaöğretim mezuniyeti gereken unvanlarda KPSSP94 puan türlerinden asgari 70 ve daha yukarı puan almak,
  • Tüm unvanlar için son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu personeli ve memur alımı başvuruları başladı. Adaylar başvurulara ilanın yayım tarihi olan 20 Mayıs 2021 tarihi ile başladılar ve en geç 04 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Alımlar sınav ile yapılacak olup ilgili sınava katılacak adaylar başvurularını elektronik ortamda bugün yapabilecekler.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU