Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı faliyetlerine devam ediyor. Farklı alanlarda memur alımı yapan bakanlık 2020 yılı memur alımlarında Kütüphane memuru alımı için kadro yer verdi mi? 2020 yılı Kütüphaneci alımları yapılacak mı? gibi sorular adaylar tarafından oldukça sık soruluyor. Geçtiğimiz yıl 2019 memur alımında kadro sayısı kaçtı? Hangi şartlar aranmıştı? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

2020 YILI KÜLTÜR BAKANLIĞI MEMUR ALIYOR MU?

2019 yılında binlerce memur, personel ve işçi alımı yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 yılı içinde alımalrına devam ediyor. 

Kültür Bakanlığı 2019 yılında bünyesine 785 memur, 4 bin işçi ve 850 personel alımı yapmıştı. Alımlar Merkez ve taşra teşkilatları ile kazı başkanlıklarına yapılmıştı. 2020 yılı içinde Kazı başkanlıkları ve Cumhurbaşkanlığı orkestrasına alım yapıyor. Hala aktif personel alımı ilanı bulunan bakanlıktan yeni memur alımları bekleniyor.

YENİ MEMUR ALIMI KADROLARI HANGİLERİ OLACAK?

Bildiğiniz gibi her yıl alım yapan kültür bakanlığından 2020 yılı içinde farklı alanlarda alım yapması bekleniyor. Bu yönde 2020 memur alımları, Kütüphaneci, Mühendis, Arkeolog, Mimar, Şehir Plancısı, Tekniker, Müze Araştırmacısı, Mütercim tercüman gibi alanlarda memur alınabilir.

2020 KÜTÜPHANECİ ALIMLARI NE ZAMAN?

2019 yılında Türkiye genelinde alım yapan Kültür Bakanlığı 500 kişilik kadro ile Kütüphaneci alımı yapmıştı. 2020 yılı için'de adaylar yine 500 üzerinde Kütüphaneci alımı bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığından bu yönde herhangi bir açıklama yok. Ancak geçen yılki alımlar Ekim ayında yapılmıştı. Alım yapılacağı Temmuz ayında duyuran Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 yılı içinde yeni bir müjdeyi her an paylaşabilir. Bu yönde bir duyuru geldiğinde İşin Olsa ekibi olarak sizlere anlık olarak duyuracağız.

KİMLER KÜTÜPHANECİ OLABİLİR?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

b) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu; Kütüphaneci için KPSSP3  puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak pozisyon unvanları (müze araştırmacısı, mühendis, tekniker pozisyon unvanları için bölümler) itibariyle sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek. Mütercim-Tercüman pozisyon unvanı için 2019 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden, en yüksek puandan başlanarak, yabancı diller itibariyle sıralanması neticesinde, alınacak sözleşmeli personel sayısının beş katı aday arasına girmek. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır.

c) Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir.

d) Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

ALIM İLANINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ VE ÜCRETSİZ ANINDA İLANDAN VE DUYURUDAN HABERDAR OLUN!