Geçtiğimiz günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için memur alımı yapacağını belirtmişti. 05 Kasım 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı pozisyonlarda toplamda 10 kişilik boş kadro ile Sivil memuru alımı yapacak. Başvurularına 12 Kasım 2018 tarihinde başlayan adaylar artık başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Sahil Güvenlik Komutanlığı devlet memuru alımı başvuruları 12 Kasım 2018 tarihinde başlamış olup en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını en geç 16:00 a kadar Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapmaları gereklidir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacağı 10 kişilik kadro için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden bazı pozisyonlar için 60 ve bazı pozisyonlar için ise 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURU SONRASI NE YAPILACAK?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylar için Mğlakat Sınav tarihleri, Sınav saati ve yeri 30 Kasım 2018 tarihinden sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesinde duyurularak adaylar mülakat sınavına çağırılacaktır. İlan hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayınız.