Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları atamalarını Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'Ye giren adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemi aracılığı ile müracaatları üzerinden almakta olup ilanlar bakanlığın ÖSYM'Ye gönderdiği evraklar ile yayımlanmakta olup en yakın zamanda yapılacak olan atamanın 2020/4 olduğu belirtildi. Buna göre ÖSYM AİS aracılığı ile on binlerce aday KPSS 2020/4 ile atanmaya çalışacaktır. İlgili atamayı Sağlık Bakanlığı yapmakta olup adaylar kendilerine uygun pozisyonlarına başvuru yaparak kamuya yerleşmeye çalışacak. Peki kadrolar belli oldu mu, hangi kadrolar için atamalar yapılacak belli oldu mu?

Atamalar Hangi Kadrolara Yapılacak?

3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni-sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi pozisyonları için atamalar yapılacak olup en çok atamanın hangi branşlara yapılacağı da belirtilmişti.

Herkes Başvuru Yapabilecek Mi?

KPSS 2020/4 atamasına Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı olup ilgili sağlık bölümlerinden mezun olan herkes başvuru yapabilecektir. Ancak burada dikkat dilmesi gereken konu şudur ki tüm pozisyonlar için mezuniyet ya da belge şartı aranmaktadır. Adayların bu bölümlerden mezun olması ya da ellerinde evrak belgelerinin olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığının bu ikinci ataması olarak bilindiği için puanların kaça kadar düşeceği en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.