Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından duyurulmuş olan KPSS 2020/11 kapsamında memur alımı sonuçları hala bekleniyor. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 200 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Başvurular en az lise mezunu adaylardan alındı. Tercih işlemleri 10-16 Eylül 2020 tarihleri arasında alındı. Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

MEZUNİYETE GÖRE ATAMA KADROSU:

Sağlık Bakanlığı Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM aracılığı ile KPSS 2020/11 kapsamında 200 memur alımı yapılacak. Bu yönde alımlar lise mezunu 13, Ön Lisans mezunu 10 ve Lisans mezunu 177 memur personel alımı yapılacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri için değerlendirmeler yapılıyor. Adayların değerlendirmeleri KPSS'den almış oldukları puan ele alınarak yapılacak. Bu kapsamda en yüksek puana sahip olan adayların ataması yapılacak. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı 200 memur alımı için tercih işlemleri 16 Eylül 2020 tarihinde sona erdi. Tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından hafta geçit ve sonuçlar henüz açıklanmadı. Söz konusu tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı 2020/11 tercihlerinde şu açıklamayı yaptı;

"Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığına elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve Sağlık Bakanlığına postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sağlık Bakanlığı bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edinecektir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan Sağlık Bakanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini ilgili Bakanlıktan öğreneceklerdir."

TABAN PUANLAR KAÇA DÜŞER?

Bakanlık tarafından ataması yapılacak memur adayları için KPSS puanı değerlendirilirken adayların merak ettikleri tek konu olan taban KPSS puanı kaça düşeceğidir. Bu kapsamda önceki Sağlık bakanlığı merkezi tercihlerde atamalar 53 puana kadar düştü. Bu yönde Düşük Taban KPSS puanları 55 ile 70 arasında olması bekleniyor.

KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadrolara Sağlık Bakanlığınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

TERCİH SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMA:

İşin Olsa ekibi tarafından anlık olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi resmi internet adresini takip ediyoruz. ÖSYM'den sonuç hakkında gelecek herhangi bir açıklama ve gelişmede sizleri İşin Olsa Mobil uygulaması üzerinden bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim