Kamuya memur personel alımları için ilanlar yayımlanarak yeni alımlar yapılıyor. Ayrıca bir çok memur alımı Kamu Personeli Seçme Sınavına göre yapılmakta ve ilgili kurumlar her yıl iki kez merkezi atama ile alım yapmaktadırlar. Bu ynde en son temmuz ayında yapılan atamaya göre 2019 yılı ikinci atama için tercihler 03 Aralık 2019 tarihi itibari ile başladı.

MEZUNİYETE GÖRE KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2019 yılı ikinci atama için en az lise mezunu olan adaylar arasından tercihler alınacak. Tercih kılavuzuna bakıldığında merkez atamaya çok sayıda kamu kurumu, Kamu kuruluşu, Belediyeler ve Üniversiteler katılmaktadır. Bu kapsamda branş dağılımı şöyledir.

LİSE MEZUNU DAĞILIM:

Lise Mezunu 101 kişilik kadro ile, Genel Müdürlükler, Bakanlıklar ve çoğunlukla Üniversitelere atama yapılacak. Pozisyonlar ise, Veteriner Sağlık Teknisyeni, Gemi Adamı, Sağlık Memuru, Kaloriferci, Şoför, Teknisyen, Memur, Temizlik Hizmetlisi, Teknisyen, Vagon Teknisyeni, Tekisyen, Aşçı, Bekçi, Laborant ve Zabıta Memuru alımı yapılacak.

ÖN LİSANS MEZUNU DAĞILIM:

Ön Lisans kapsamında ise, 496 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Alımlar çoğunlukla Bakanlıklara ve başkanlıklara yapılacak olup kadrolar ise, İş Makinası Sürücüsü, Muhasebeci, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Laboratn, Anbar memuru, Hemşire, Zabıta Memuru, Mutemet, Tekniker, Memur, Sekreter, Sağlık teknikeri, Şoför, Bilgisayar İşletmeni, Kondoktör, Vezneder, Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Programcı, Veteriner Sağlık Teknikeri, Gemi Adamı gibi kadrolara alım yapılacak.

LİSANS MEZUNU DAĞILIM:

KPSS tercihleri ile lisans mezunu kamuya toplamda 1146 memur alımı yapılacak. Alımların bir çoğu bakanlıklar ve kurumlar tarafından yapılacak olup, Kadrolarda belediyeler, Üniversiteler ve ajanslarda yer aşmaktadır.

Alım yapılacak kadrolar ise, Mütercim, memur, Grafiker, Avukat, inşaat Mühendisi, Hemşire, VHKİ, Fizikçi, Biolog, ARFF Memuru,Arkeolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Diyetisyen, Anbar memuru, kaptan, Makinist, SÖRVEY,Bilgisayar İşletmeni, Kütüphaneci, Harita Mühendisi, Memuri Muhasebeci, Şehir Plancısı, Veteriner Hekim, Zabıta Memuru, Mimar, Mühendis, Psikolog, Avukat, İstatistikçi, Antrenör, Uzman, Fizyoterapist, veznedar, şoför, Araştırmacı gibi kadrolarda alım yapılıyor.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA