Kamu Denetçiliği Kurumu memur personel alımı ilan ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için Farklı öğrenim seviyelerinde kadrolu memur alımu yapacağını belirtmişti. Başvuruları 22 Ekim 2018 de başlayan ilan için artık son güne gelindi. İşin Olsa ekibi olarak sizler için bir kez daha ilan hakkında detaylı bilgiler paylaşıyor olacağız.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Kamu Denetçiliği Kurumu 15 kişilik boş kadro ile, Hukuk alanında 7 kişi ve Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, İktisat ve İşletme Fakülteleri mezunu 8 Uzman Yardımcısı olmak üzere kadrolu memur alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, En az Dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk ve Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, İktisat ve İşletme Fakülteleri mezunu olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Hukuk alanı için KPSSP4 ve Diğer alanlar için KPSSP33 veya KPSSP38 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Başvuru yapacak adaylar için başvrularda son güne gelindi. Başvurularına 22 Ekim 2018 tarihinde başlayan adaylar başvurularını en geç 05 kasım 2018 tarihi Mesai saati bitimine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Kamu Denetçiliği kurumu internet sitesinden (www.ombudsman.gov.tr) indirilerek doldurulacak başvuru formuna KPSS sonuç belgesi eklenmesi suretiyle, yukarıda anılan internet adresi üzerinden elektronik ortamda, şahsen veya posta yoluyla yapılabilecektir. Son başvuru tarihinde saat 18.00’dan sonra Kuruma intikal eden başvurular kabul edilmeyecek olup, postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İlan hakkın da detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.