Kamu Kurum ve Kuruluşlarında açığa alınan personel sayısı giderek artmaya devam ediyor. Bun göre yayınlanan son sayılara göre kamudan 90 bine yakın personel açığa alınmış durumda. Bu personellerin yerine memur alımı yapılacağı konusunda duyuru yapılmıştı. Ancak personeller hakkında araştırmalar devam ettiği için tüm kurum ve kuruluşlar personel alım ilanları yayınlamamaktadır. Buna göre bakanlık bildirileri ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığından yayınlanan ilanlar incelendiğinde 2016 yılı sonuna kadar kamuya toplam 70 bin personel alımının yapılması beklenmektedir.

Hangi Kurumlar Alım Yapacak

2016 yılı sonuna kadar kamuya 70 bin personel alımı yapılacak. Bildiriler incelendiğinde Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin, Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin, ilerleyen günlerde Emniyet Genel Müdürlüğünün 10 bin özel hareket polisi alımı daha yapması bekleniyor. Sağlık Bakanlığını 20 bin personel, Adalet Bakanlığı 10 bine yakın personel alımı yapacak. Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığından yayınlanan bildiri ile 3 bin 500 subay ve astsubay alımının yapılacağı da duyurulmuştu.

Yıl sonuna kadar yayınlanacak olan ilanlara göre 70 bin personel alımının yapılması beklenmektedir. Görevden uzaklaştırılan memurların yerine memur alımının yapılması ile 70 bin personel alımının daha da artacağı tahmin edilmektedir. İlerleyen günlerde bakanlıklardan konu hakkında açıklama yapılacaktır bakalım kaç bin personel alımı yapılacak.