Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için memur alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Kalkınma Bakanlığı bünyesine 13 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı alacağını belirtti. Alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfının 8 inci ve 9 uncu kadrolarına yapılacak olup adaylara bu yönde Giriş sınavı yapılacaktır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacak olup sınavın yazılı bölümü 25 Şubat 2018 tarihinde saat 10:00 da Ankara'da yapılacaktır. Giriş sınavına katılmaya hak kazananların listesi ise 19 Şubat 2018 tarihinde Kalkınma Bakanlığı resmi internet sayfasında duyurulacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

Adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmak, şartları aranmaktadır.

Ayrıca Kalkınma Bakanlığı 13 kişilik kadro ile, 4 İktisat, 2 İşletme ve 7 Endüstri Mühendisliği bölümünden memur alımı yapacak olup adayların bu bölümlerden de en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmaları veya YÖK tarafından onaylı yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 22 Ocak 2018 tarihinde başvurularına başlayacak olup en geç 05 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını bitirmeleri gerekmektedir. Buna göre Başvurular  www.kalkinma.gov.tr adresi üzerinden Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep istenilen bilgileri doldurarak ve istenilen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını son başvuru günü en geç 18:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.