İşsizlik sorunlarına çözüm önerileri geliştirilmeye devam ederken, işsizlik maaşında da fiyat 1000 TL' ye kadar ulaştı. İşten çıkarılan vatandaşlar belirli şartları taşımaları durumunda işsizlik maaşı imkanından yararlanabiliyorlar. İŞKUR ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu noktada farklı çözüm stratejileri de geliştirmeye devam ediyor. İş Başı Eğitim Programları, Meslek Edindirme Kursları, TYP ilanları gibi çok sayıda seçenekle, işsizlik sorunlarına ve ortaya çıkardığı etkilere merhem olmaya çalışılıyor. Bu noktada da işten çıkarılan, işsiz kalan vatandaşlar için işsizlik maaşları ödeniyor. Devlet 2019 yılında işsizlik maaşı olarak 1000 TL' ye kadar ödemeler sağlıyor. Bu imkandan yararlanmak isteyen vatandaşların elbette bazı şartları taşımaları gerekiyor.

İşsiz vatandaşlara aylık maaş olarak ödenen işsizlik maaşında taşınması gereken şartlara kısaca göz atalım. İşsizlik maaşını alabilmek için vatandaşların işten çıkarılmış olmaları yani kendi rızasıyla çıkmamış olmaları gerekmektedir. Kendi rızasıyla işten ayrılan kişilerin işsizlik maaşı başvurusu alınamamaktadır. Ayrıca vatandaşların işten çıkarılmadan son üç yıl içerisinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması şartını da taşımaları istenmektedir. İşten çıkarılan vatandaşlar 30 gün içerisinde işsizlik maaşı başvurusu yapmazlarsa da bu imkandan yararlanamayacaklardır.

İşsizlik maaşından yararlanmak isteyen ve beliritlen şartları taşıyan adaylar, kendilerinden istenecek evrakları teslim etmeleri durumunda, İŞKUR üzerinden başvuruları yapabileceklerdir. Evrakların ve durumun incelenmesinin ardından, işsizlik maaşı ödenekleri belirttikleri banka hesaplarına her ay yatırılacaktır.

UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN

İOS> TIKLA

ANDROİD>TIKLA

Editör: TE Bilisim