İstanbul ilinde bulunan Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Taşra teşkilatı için memur alımı yapılacak. Bakanlığna bağlı olan Adl Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak için İnfaz Koruma memuru alımı yapacak. Söz konusu ilan için başvuru süreci başladı. Peki Kimler bu ilana başvuru yapabilecek? Genel ve Özel şartlar nedir? Başvurular ne zaman sona erecek?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adli Tıp Kurumu İstanbul Taşra teşkilatına alımını yapacağı İnfaz Koruma Memurluğu için sadece kadın adaylar başvuru yapabilecek. Toplamda 3 kişilik boş kadro ile alım yapılacak olup, en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Bu kapsamda adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi genel nitelikler aranacak.

Adaylardan Aranan Özel Şartlar Nedir?

  • Cinsiyeti kadın olmak.Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 06.09.2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS -2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • 160 cm. 'den kısa boylu olmamak, c) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83'ten fazla, 70 -17=53'ten az olmaması gerekmektedir.)
  • 2018 yılı KPSS’ye giren ve her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan almış olmak

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adli Tıp Kurumu için İnfaz Koruma Memuru alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını en geç 06 Eylül 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını son başvuru günü saat 17:00 a kadar Adli Tıp Kurumu  www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

İlanın Tam Metni