İletişim Başkanlığı memur alımı için ilan yayımlamıştı. Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Başkanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere uzman yardımcısı alımı yapacak. Bu kapsamda İletişim Başkanlığı İletişim uzman Yardımcılığı girişi sınavı ile değerlendirme yapılacak olup KPSS siz Memur Alımı için 30 kişi alınacak. Alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 ve 9 uncu kadrolarda yapılacak. Sınav Ankara'da yapılacak olup başvuru tarihleri ve şartları belli oldu.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

İletişim Başkanlığına yapılacak Uzman yardımcısı alımı farklı alanlarda yapılacak. Buna göre 30 kişilik boş kadro ile,

  • Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden,
  • İletişim fakültelerinden,
  • Mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile matematik ve istatistik lisans bölümlerinden,

alım yapılacak. Aynı zamanda adayların söz konusu alanlarda dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları veya bunlara denkliği olan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, yukarıdaki alanlardan mezun olmuş ve 1 Ocak 2021 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.

Genel Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Uzman Yardımcılığı sınavına katılmak için yukarıdaki şartların taşınıyor olması gereklidir. Niteliklere sahip olan adaylar başvurularına 9 Ağustos 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Sınava başvurular (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr ) üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 125 (yüzyirmibeş) TL’dir. Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan veya sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU