İletişim Bakanlığı sınavla memur alımı yapacağını bildirdi. 13 Ocak 2020 tarihinde başlamış olan başvurular için süreç devam ediyor. Haberimizde sizlere İletişim Bakanlığı memur alımı başvuruları hakkında detayları aktaracağız. Haberimizin içeriğinde başvuru şartları, başvuru süreci ve ilanın detayları hakkında bilgileri aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

İletişim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak üzere iletişim Uzman Yardımcısı kadrosuna 30 kişilik boş kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. ve 9. dereceli kadrolara uzman yardımcılığı Giriş sınavı ile memur alımı yapacak.

Söz konusu sınav Ankara'da yapılacak olup adaylardan KPSS şartı aranmayacaktır.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

İletişim Bakanlığı 30 kişilik boş kadrosu ile, 

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden (10 kişi)

İletişim fakültelerinden 10 kişi

Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri mezunu 5 kişi veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümleri mezunu 5 kişi veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların İletişim Bakanlığı memur alımı ilanına başvuru yapabilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, İlgili bölümlerden mezun olmuş olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Bakanlığa memur alımı için başvuru süreci 13 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup başvurular en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda adaylar başvurularını Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

SINAV ÜCRETİNE DİKKAT!

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 90 (doksan) TL’dir. Sınav ücretini yatırmayanlar sınava katılamıyacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için BURAYA TIKLAYINIZ.