İçişleri Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için uzman yardımcısı pozisyonunda alım yapacağını belirtmişti. Buna göre İçişleri Bakanlığı yapacağı SInav sonucuna göre Merkez Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 15 Avrupa Birliği Uzman yardımcısı pozisyonunda memur alımı yapacak. Başvurular hafta başında başlamış olup artık sona ermekte ve haberimizde sizlere başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında detaylı bilgi veriyoruz.

Adayların söz konusu sınava katılabilmeleri için KPSS puan durumuna bakılacak olup yapılacak sıralamaya göre kadro sayısnın 4 katı kadar aday belirtilecek olup 28 Ocak 2019 tarihi ile 29 Ocak 2019 tarihleri arasında ANkara'da sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı boş kadrolar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavının yapılacağı tarih itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 veya 2018 yıllarındaki Sınavdan KPSSP36 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan almış olmak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Yapılmış olan Yabanc Dİl Sınavından en az C seviyesinde puan almış olmak gibi nitelikler aranacak

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına hafta başında 17 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı ve henüz başvuru yapmamış veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar için başvurularda son günlere gelindi ve adaylar en geç 21 Aralık 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Detayları