İçişleri Bakanlığı Memur Alımı başvurularında sona geldil. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ve başvurusu 02 Kasım 2020 tarihinde başlamış olan Dernekler Denetçi Yardımcısı Alımı için son gün. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için detayı bilgiyi siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilatında bulunan eksiklik için Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan 30 kişilik kadro için Dernekler Denetçi yardımcılığı sınavı ile memur alımı gerçekleştirecek.

Dernekler Denetçi Yardımcısı Başvuru Şartları Nedir?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

4- Sınavın yapılacağı dönemde son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 120 kişi içerisinde bulunmak (120 inci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

Başvuru Süreci Sona Eriyor! Nasıl Başvuru Yapılacak?

Dernekler Denetçi Yardımcısı için başvuru süreci 02 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 06 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını İnternet üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş Sınavı Ne Zaman?

İçişleri Bakanlığı 2020 yılı için 30 Dernekler Yardımcılığı Giriş sınavını sonuç duyurusu sonrası 08-11 Aralık 2020 tarihleri arasında yapacak. Giriş sınavı sözlü olarak Ankara'da yapılacak.