İçişleri Bakanlığına 220 memur alımı yapılacak. Başvuru süreci 25 Aralık 2019 tarihi itibari ile başladı ve sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilan hakkında detayları aktarıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki merkez ve taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere farklı bölgelerde bulunan müdürlüklerine memur alımı yapacağını bildirdi. Bu kspamda merkez Teşkilatına 20 ve Taşra Teşkilatına 200 memur olmak üzere toplamda 220 devlet memuru alımı yapılacak.

Bu kapsamda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü düzenleyecepş Göç Uzman Yardımcısı ve İl Göç Uzman yardımcısı sınavı ile Merkez Teşkilatına Göç Uzman yardımcısı ve Taşra teşkialtına İl Göç Uzman Yardımcısı alımı yapılacağını belirtti.

Söz konusu ilan 24 Aralık 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci bugün başlamıştır. Ayrıca başvuru kabul edilen adaylar sonradan yapılacak değerlendirmeye göre yazılı ve sözlü giriş sınavına tabii tutulacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, ilanda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),
  • 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.
  • Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak,

BAŞVURULAR BAŞLADI! NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne memur alımı başvuru süreci  Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geç 05 Ocak 2020 tarih isaat 17:00 a kadar yapılması gereklidir.

Başvurular ise, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından https://aybu.edu.tr/gpm/ internet sayfasında ilan edilecek bağlantı adresi üzerinden online olarak alınacaktır.

Online başvuru sonunda alınacak olan Başvuru Kayıt Formu bilgisayara kaydedilerek adaylar tarafından başvuru tarihleri arasında [email protected] email adresine e-posta yoluyla ulaştırılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU