İçişleri Bakanlığı kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolör Giriş sınavı yapacak. 14 kasım 2018 tarihinde yayımlanan bu ilan için başvurular Bugün ( 26 kasım 2018 ) itibari ile başladı ve adaylar başvurularını istenen belgeler ve başvuru şartları doğrultusunda gerçekleştirecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı yayımladığı ilana göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdşı yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 veya 2018 yılları puan durumuna göre KPSSP9 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İlgili ilan için başvurular bugün ( 26 Kasım 2018 ) itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 30 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular İçişleri Bakanlığı resmi internet sayfaı üzerinden “2018 yılı Stajyer Kontrolör Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” E - Devlet şifresi ile giriş yapıarak elektronik ortamda yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.